Razvoj izrade web stranica

Web stranica može biti izrađen za osobne ili profesionalne svrhe. Tehnologija je napravila zgodan proces u izradi web stranica zapravo prednosti tehnologije na webu su namijenjena za programere i korisnike. Povećana upotreba interneta i sve većeg broja web stranica su pokazatelj toga, a što predstavlja web razliku od drugih tehnologija, kao što su radio i televizija,to je prostor koji daje korisniku. Svatko može imati vlastitu web stranicu, ali ne može svatko, na primjer, ima emisiju na televiziji.

Mješavinu osobnog i profesionalnog web prostora je zanimljivo pratiti, u početnim danima  na webu, svrha je  bila isključivo ideja o podjeli na akademskoj razini. U oko dvije godine, web se otvorio kao  javno mjesto i počela se  viđati mješavina osobnih  i profesionalnih web stranica. U sljedećoj fazi njegova rasta, web je ispunjen svačijim osobnim stranicama. Svatko je imao web stranicu sa spremljenim  osobnim fotografijama, ‘o meni’, itd. I onda je došao bum tvrtki na webu, i poslovanje na webu je naraslo kao nikad prije. Web je postao neponovljivo tržište za ljude da kupuju i prodaju sve vrste proizvoda i usluga.

U životnom vijeka web stvaranja, razvojni tim ocjenjuje i, ako je potrebno, revidira ideje sa strane dizajnerskog tima. Web razvoj je specijalizirano područje rada koji uključuje razumijevanje, čak i ako nije znanje, od svih drugih povezanih procesa. Može se reći da je razvojni tim  izravno odgovoran za stvaranje gotove  web stranice. Procjena je, ne samo tehnički postupak, a uključuje neki stupanj subjektivnosti također. Kreatori ne koriste samo mehanička pravila za izradu web stranice već će pojedinačni programeri web stranici  donijeti svoj vlastiti stil rada, a konačni proizvod će biti pod utjecajem na taj način.

Kako se provodi web razvoj?

Web razvoj provodi uz korištenje jezika, kao što su HTML, XML, Flash, Perl, CSS itd. Kao jezik koji koristimo u našem svakodnevnom životu, svaki od tih jezika koji se koristi za izradu web stranica ima svoju odgovarajuću logiku. Web izrada mora biti dobro upućena u korištenju jednog ili više tih jezika. Laik ima vrlo pojednostavljeno razumijevanje onoga što web razvoj uključuje. Fazi razvoja od web stranica je u stvari dugo zacrtani  proces koji  često zahtijeva prerađivanje i više revizija. Ovo stvaranje i održavanje web prostora je poznato pod pojmom web razvoj.

Kao što je ranije spomenuto tehnologija je sada  usmjerena prema razvoju web stranice čineči ga sve lakšim i za običnog laika.. Postoje, sada, mnogi alati dostupni za pomoć u  razvijanju web stranice i napravljeni proces web izrade se  lakše mjeri. Sama činjenica da postoje web stranice koje brinu za cjelokupni razvoj  web stranica stvorene za korisnike, govori o složenosti koji su uključeni u izradu web stranica. Puno složenosti web razvoja proizlazi iz činjenice da  web izrada mora posjedovati sposobnost da otkloni ozbiljne tehničke probleme.

Tehnikalije se još mogu izbjeći, ali svaka tvrtka koja posluje online mora imati dobro razumijevanje za  web razvoj. Te tvrtke u potrazi za velikom web prisutnošću  moraju biti svjestne pitanja  kao što su kompatibilnost preglednika, pristupačnost i web standard. Web standardi posebno su uzeti u obzir  kako bi se osiguralo da  web stranice zadovoljava svoju temeljnu svrhu, komuniciranje  s korisnikom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s