Optimizacija web stranica

Svi koji danas koristimo internet i tehnologiju koja tolikom brzinom napraduje da svakako treba paziti što je u trendu i na koji način se slijede ti trendovi kako bi bio konkurentan i kvalitetan uvijek. Sve firme i tvrtke danas koji posluju obavezno imaju svoje web stranice koji se pokazao kao najbolji primjer kako bi se firma reklamirala i kako bi što više klijenata saznalo za nju, jer danas uglavnom tako započinjemo bilo kakvu pretragu kada nam nešto treba i zato je vrlo bitno biiti vidljiv,odnosno biti prvi na tražilici za proizvod koji tvrtka želi i s kojim radi.

Upravo to je optimizacija web stranice koja je sve popularniji način za uspješno poslovanje i mnogi su to prepoznali kao izvrsnu stavr koja se ne događa preko noći ali zato u jednom vrlo kratkom periodu nailazimo na prve pozitivne rezultate i nisam se još susrela s nezadovoljnim klijentima,jer svi će se složiti da je seo usluga najbolji način za jedno dugoročno uspješno poslovanje. Kod optimizacije web stranice ili search engine optimization radi se o ukupnom broju strategija koje su sve usmjerene na podizanje posjećenosti  stranice za internet tražilice, a ogleda se kroz povećanje ranga na rezultatima pretraživanja za ciljane ključne riječi. Osim same optimizacije stranice i izmjene i dopune koje se rade za klijenta, također se i obavlja posao izrade linkova odnosno povezivanje odnosa s drugih web stranica s vašom.

Ciljevi SEO usluge

Cilj svih ti radnji je u prvom redu približiti ciljanu web stranicu prvom mjestu na tražilici odnosno postaviti na prvo mjesto ciljene usluge ili proizvode. Bit se ogleda u tome da kada internet korisnici pretražuju web ,vaša stranica bi se trebala nalaziti na prvom mjestu za one usluge i proizvode za koje se vršilo SEO pozicioniranje. SEO proces sastoji se od istraživanja ključnih pojmova ili pojedinih riječi, gradnje linkova ili stvaranje veza te stvaranje sadržaja. Istraživanje ključnih pojmova i riječi odnosno popularna riječ koji ljudi upisuju u tražilicu i koja ima određenu mjesečnu potražnju. Sam smisao SEO kampanje ili optimizacije web stranice je upravo pozicionirati pojmove koji imaju određeni mjesečni broj pretraživanja jer u suprotnom prvo mjesto na tražilicama neće imati smisao.

Zadnja aktivnost koja je potrebna za odraditi visoko pozicioniranje web stranice na tražilici je ngradnja linkova odnosno stvaranje veza. To je i najteži dio optimizacije jer se ne ovisi samo o vlastitoj web stranici već i o drugim web stranicama i njihovim vlasnicima. I mora se biti svjestan toga da to nije projekt koji se odvija preko noći i jedankom brzinom donosi rezultate već  sama SEO kampanja svoje prve rezultate obećaje u roku 3-4 mjeseca,osim kod nekih težih i zahtijevnijih slučajeva onda taj proces može trajati od 8-12 mjeseci ali ispaltivost se ne može izbjeći jer ipak je to jedno dugoročno ulaganje u svoje poslovanje i čiji primjeri gotovo svih koji su zatražili upravo SEO uslugu itekako su pozitivni i zahvalni jer strpljenje se uvijek isplati!Bolja pozicija donosi bolju posjećenost, bolja posjećenost porast poslovanja i iz tog razloga svi žele biti na prvoj stranici ili na prvom mjestu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s